In deze editie werpen we een blik op de stand van zaken in de foodretail van 2025 en de verwachtingen voor 2026. Tom Penninckx van NIQ (NielsenIQ) deelt de nieuwste cijfers en inzichten over consumentengedrag en FMCG-trends: het consumentenvertrouwen groeit en producten met gezondheidsclaims blijven populair. Daarnaast zetten we Hoogstamboomgaard Den Boogerd uit Zelem in de kijker, winnaar van de BioVLAM 2025.
Tom D'Halluin
Hoofdredacteur
Foodretail in 2025 en verwachtingen voor 2026 volgens Tom Penninckx van NIQ
Tom Penninckx, van NIQ (NielsenIQ), was weer bereid om de lezers van Retail de laatste trends te verduidelijken op het vlak van FMCG-producten. We leerden dat het consumentenvertrouwen toeneemt en dat de klanten gretig producten met gezondheidsclaims blijven kopen.
Lees het digitale magazine over de kaasafdeling. Ontdek hoe u met rijping, presentatie en variatie het verschil maakt, welke trends zachte en schimmelkaas kleuren, en hoe u met lokale én buitenlandse kazen meerwaarde creëert en klanten blijft verrassen.
Den Boogerd uit Zelem wint de BioVLAM 2025. Het biobedrijf van Maarten Gelders en Nia Ponsaerts overtuigde jury en publiek met hun beheer van hoogstamboomgaarden, innovatieve fruitrassen en aandacht voor biodiversiteit.
Al meer dan dertig jaar geldt ProWein als dé wereldwijde referentie voor professionals uit de wijn- en sterkedrankensector. Bewust van deze uitdagingen hebben de organisatoren van Messe Düsseldorf een grondige herziening doorgevoerd.
Heeft u een bijzonder project afgerond? Viel uw team recent in de prijzen of lanceert u met trots een innovatief product? Met de PMG NewsDesk deelt u uw nieuws rechtstreeks met 430.000 Belgische kmo's.
Een lokale STEM-alliantie als degelijk en duurzaam fundament
Françoise Chombar toont op het Symposium Technisch Onderwijs hoe lokale STEM-allianties de sleutel vormen tot een toekomstgericht en inclusief onderwijs.
Laatste kans om in te schrijven voor het Food Process Seminar
Zes keynotesprekers zullen op 13 november hun expertise delen tijdens het Food Process Seminar rond de toepassing van AI in de voedingsindustrie vanuit hun een eigen insteek.
Retail maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.
Registreer
Registreer en word gratis online abonnee
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.